Jste zde

MED

Dne 26. 4. 2017 se konala na naší škole jedna z častí mezioborového projektu Med,  a tou byla degustace. Celý projekt začal 10. 4. 2017 a končí 14. 6. 2017. Jeden z cílů byl průzkum medu, kterého se ujali studenti z oboru Veterinářství. Další částí bylo využití medu v kuchyni a celkově v gastronomii. Zde se zapojili žáci z oborů Hotelnictví - Turismus a Kuchař - číšník.

Mým úkolem bylo zdokumentovat průběh akce (nafotit co nejvíce fotek). Nejprve jsme se šli podívat, co si pro nás přichystali žáci z oboru Kuchař - číšník. Hned při vstupu nás omámila příjemná vůně medu. Na stolech byly vystaveny pokrmy z medu, např. medovník, medové perníčky, kuřecí maso v medové marinádě a další. Žáci nám předvedli i ukázku flambování broskví. Mezitím o tři patra výš žáci z oboru Hotelnictví - turismus připravovali svoje speciality. Při příchodu byly pro žáky i učitele nachystané banánovo-medové nápoje a káva, ale také pokrmy připravené z medu, jako byly např. medové stripsy, medové muffiny a mnoho dalších pochoutek z medu. Žáci a učitelé, kteří se přišli podívat a ochutnat připravené speciality, mohli ohodnotit připravená jídla svým hlasem v podobě smajlíku. Podle mého názoru celá degustace dopadla výborně. A u mě asi vyhrálo jídlo, které přichystali žáci oboru Kuchař - číšník, které bylo opravdu výtečné. 

Robin Tihon, EP1

Copyright©2014 www.vassboskovice.cz

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer